1 Mart 2008 Cumartesi


Evler yaşanmışlıklarıyla, solgun renkleri, mimarisi, görkemi, çekici görünümleriyle Eskişehir’de bir kültür abidesi olarak kentin anılarını saklar. Bu değerleriyle ressam Selim PEK’in ilgisini çekmeyi başarır.
Çift katlı ahşap evlerin açıldığı dar sokaklar, onurlu geçmişini korumaya çalışan evler, ressamın fırçasıyla umudu, yaşam coşkusunu, Anadolunun sıcaklığını yaşar.
Duygulara boyalar katılır, renklere dokunur pencere arkasında umutla bekleyen gözler, ninelerimiz, dedelerimiz yeniden hayat bulur tuvallerde.
Küçük bir yerleşimin bir parçası olan evler resimlerin odağında yer alır. Bol ışıkla yıkanan renkler resimlerin görsel anlatısını güçlü kılmaktadır.
Günümüzdeki çarpık şehirleşmeye, Odunpazarı evleri direnir. Geçmişin güzelliklerini yansıtarak taşıdığı umut ve sevgi yüküyle, kazandığı görsellik renk, renk, ışık, ışık, tuvallerde yerini alır. Selim PEK Anadolu nun bu güzel şehrinin evlerinin tüm duyarlığı ile bilgi ve yeteneği ile resimler ve hayran olduğu bu kentin görünümlerine heyecanla renk ve ışık armonileri üzerine katar. Fırçasında ki harçla. Ev resimleri üzerine yoğunlaşır ve özgün sanat anlayışıyla, Eskişehir insanı, evleri ve doğasını tanımak için bizlere çok önemli güzellikleri sunar. Sevgi KOÇ

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Monitor de LCD, I hope you enjoy. The address is http://monitor-de-lcd.blogspot.com. A hug.